St Andrew’s Girton

St Andrew's Girton

St Andrew’s Girton

David Joy Architects was one of four practices invited to submit ideas for the  extension of the church building to create a meeting room on the North side of the building.  As well as the meeting room, there  was a requirement for wheelchair access, an accessible WC, a new boiler and a small kitchen area.
The proposal gave rise to significant interest  from the local community, since it was the first major intervention to St. Andrew’s building in 500 years and was inevitably controversial.  The large glazed screen, although north facing,  creates a light and airy space with a view  focused on a large mature cedar.

The connecting space between the hall and the north aisle is, regrettably, too small and tends to be a bottleneck.  The originally proposed scheme had a more ample “milling space” which was reduced in size at the request of the client.

 

 

girton-2